Bestuur

Bozena Rijnbout-Sawicka

bozenaNadat ik in 1996 mijn postacademische opleiding voor Export Management heb afgerond, ben ik gaan werken bij Interpolis in Tilburg waar ik nog steeds met veel plezier werk.
In 2008 ben ik met mijn gezin terug naar Breda verhuisd. Vanaf eind 2007 ben ik echter al als vrijwilligster in het Generaal Maczek Museum gaan werken. Hier ben ik enorm onder de indruk geraakt van het lot van de Poolse bevrijders van Breda, ook wel de “vergeten helden” genoemd. Na het overlijden van Hanna ’t Hart-Waślicka, die ik bijna 29 jaar kende, kwam ik op het idee deze stichting op te richten.
Uit naam van alle soldaten die hun leven gegeven hebben voor de vrijheid die zij niet in hun vaderland konden vieren. Uit naam van Hania omdat zij alles gedaan heeft om de Poolse mensen op weg te helpen op hun nieuwe levenspad in Nederland. Nu is de tijd, vind ik, om ook alle medebewoners van Breda en van Nederland in de gelegenheid te stellen om de prachtige Poolse cultuur en Poolse tradities te leren kennen.
Ik ben er van overtuigd dat wij, de nieuwe Europeanen, samen een weg vinden om onze doelen te bereiken en de successen van onze stichting in de toekomst samen te vieren.

 De voorzitter,

Bozena Rijnbout-Sawicka

 

Iwona Detka

iwonaMet mijn familie zijn wij in 2006 naar Nederland gekomen. Ik volgde een Masters studie in zoötechniek op Landbouwuniversiteit in Kraków, waar ik in 2005 ben afgestudeerd. In 2011 ben ik, tot grote vreugde van mijn vader die een trouwe duivenmelker is, als stagiaire bij Dierenkliniek Breda mijn “carrière” begonnen. Hier ben ik dierenartsassistente van Drs. H.J.M. de Weerd geworden. Door zijn enorme en specialistische kennis van duiven is hij wereldwijd bekend. Ik ben een open persoon en leg makkelijk contact met mensen. Voor een betere communicatie met Nederlanders ben ik al snel aan een cursus Nederlands begonnen. Daar ontmoette ik Hanna Waślicka. Zij was een Poolse lerares die lessen gaf o.a aan allochtonen. Door haar levenslust en haar grote vertrouwen in mensen maakte Hanna een enorme indruk op mij. Ons contact verdiepte zich snel tot vriendschap. Dankzij haar is mijn zelfvertrouwen gegroeid en ben gaan geloven dat alles in het leven mogelijk is, als je er in geloofd. Ik kijk nu anders naar dingen en ben ervan overtuigd dat onze stichting in de toekomst prachtige resultaten gaat behalen.

De vice-voorzitter,

Iwona Detka

 

Micha Roodnat

micha

Mijn naam is Micha Roodnat. Ik werk als actuarieel rekenaar bij Interpolis in Tilburg waar ik collega Bożena Rijnbout heb ontmoet. Bożena heeft mij gevraagd voor de functie van secretaris bij Serce Polski – ’t Hart van Polen. Als secretaris ben ik verantwoordelijk voor de schriftelijke documentatie. Helaas heb ik Hanna ’t Hart-Waślicka, de dame aan wie de stichting is opgedragen, nooit mogen ontmoeten. Ik ben echter net zo gedreven als de andere bestuursleden om met de stichting mooie resultaten te boeken. Ik heb mijn medewerking aan de stichting toegezegd, om de beeldvorming rond Polen te veranderen. Ik vind het erg jammer dat Poolse burgers vaak negatief in het nieuws komen, omdat ik persoonlijk alleen goeie ervaringen met deze mensen heb en ze een warm hart toedraag. Met de stichting wil ik zowel de Polen helpen met integreren alsook de Nederlanders bekend maken met de rijke Poolse cultuur en het enorm warme, hartelijke karakter van onze Poolse medelanders.

De secretaris,

Micha Roodnat

 

Izabela Zawadzka

IzabelaMet mijn gezin woon ik nu ongeveer 9 jaar in Nederland.De eerste 5 jaar waren wij niet zeker of wij in Nederland wilden blijven wonen. Het beviel ons in Breda echter zo goed dat wij besloten hier te blijven. Ik wilde eerst de Nederlandse taal goed leren. Mijn lessen heb ik helaas niet bij Hanna ’t Hart –Waslicka gevolgd en ik heb haar niet persoonlijk gekend, maar zo te horen ben ik net als zij een energiek en erg leergierig persoon. Twee jaar geleden ben ik een tweejarige opleiding boekhouden begonnen. Ik ben erg trots dat ik het praktijkexamen bij de Associatie met succes heb af kunnen ronden. Omdat ik de opgedane kennis van mijn opleiding verder in praktijk wil brengen, heb ik de functie penningmeester met beide handen aangenomen. Met heel mijn hart wil ik mij nu inzetten om aan de Bredase medeburgers de prachtige Poolse cultuur te presenteren. Het lijkt mij ook ontzettend leuk om met onze stichting aan de geplande activiteiten en onze doelstellingen te werken.

De penningmeester,

Izabela Zawadzka

 

Public Relations (Vacature)