Verslag Toneelvoorstelling “Een mogelijke ontmoeting”

De Stichting Serce Polski heeft op 27 september 2015 haar eerste verjaardag gevierd met de theatervoorstelling “Een mogelijke ontmoeting” in het Chassé Theater in Breda. De ambassadeur van de Republiek Polen, de heer dr. Jan Borkowski, heeft de voorstelling om 16.00 uur geopend.

IMG_0246 IMG_0217 IMG_0215

Onder regie van Marek Czochański, hebben de heren Jacek Piotrowski, Marek Sawicki en Adam Zych ons meegenomen naar het Turijnhotel in Leipzig in 1747 voor een mogelijke ontmoeting tussen twee grote componisten: Johann Sebastian Bach en Georg Friedrich Händel. De schrijver van het stuk, Paul Bärz, jongleerde vakkundig en vrijelijk met historische feiten zodat we op een bijzondere wijze kennis hebben kunnen maken met de levensopvattingen en tafelmanieren van twee titanen van de toenmalige wereld van kunst en entertainment.

IMG_0210

Serce Polski zou Serce Polski niet zijn als er niet gedacht werd aan de aanwezigheid van zowel Pools als Nederlands publiek. De gesproken tekst door de spelers was in het Pools met een Nederlandse vertaling, op een scherm zichtbaar achter de spelers. In dit geval dus geen ondertiteling, maar boventiteling!

IMG_0209

Het daverende applaus voor de geweldige acteurs toonde de waardering van dit geweldige optreden, maar niet in het minst verdient Serce Polski alle lof voor het organiseren van dit culturele evenement.

Wanda Smigielski

IMG_0214

 

 

IMG_0247

IMG_0248